Plasma

Alt du må vite om Plasma

Hva er Plasma?

Plasma er en behandling som går ut på å injisere gass substans under huden til pasienten. Gassen inneholder både ioner og nøytrale elektroner. Plasma behandlingen utføres med radio- eller strøm bølger. Gassen forekommer i atmosfæren og tilstede i luften vi puster inn. 

Utstyr for plasmabehandling:

I kosmetikk kan vi skille mellom to typer utstyr for plasmabehandlinger. Den ene er å innføre gassen med strøm under huden. Den andre  er å bruke høyspenning, noe som skaper smal strøm av gnister mot behandlings område. 

Hva er plasmabehandling?

Plasma-maskin genererer en plasmastråle av gasser som finnes i luften. Under prosedyren dannes det en elektrisk lysbue mellom hodet og huden på pasienten. Areal- og behandlingsteknikker bestemmes individuelt for hver pasient. Behandlingen gjør det mulig å jobbe avgrenset mot et skadet område, stimulerer dannelse av kollagen, noe som resulterer i å bedre hudens elastisitet. 

Hvem kan utføre plasmabehandling?

Behandlingen skal utføres av kvalifisert medisinsk behandler med gyldig sertifikat som utgis av Beauty of medical agentur etter fullført kurs. 

Hvem kan gjennomgå plasmabehandling?

Alle som ikke har påviste kontraindikasjoner mot gass-behandlingen.

Når plasmabehandling kan anbefales?

Plasma kan anbefales i flere tilfeller, som for eksempel hengende øyelokk, rynker eller slapp hud.

Hva er kontraindikasjonene til plasmabehandlingen?

De viktigste kontraindikasjonene til prosedyren er: Graviditet, amming, hudinfeksjoner, diabetes, psoriasis, vitiligo, tendens til å danne keloider, epilepsi, neoplastiske og autoimmune sykdommer.

Er plasmabehandling trygg?

Dersom behandlingen utføres av sertifisert personell er Plasma en sikker prosedyre. 

Kan plasmabehandling kombineres med andre metoder?

Plasma tilhører invasive prosedyrer, som krever at pasienten gjentar behandlingen hver uke. Derfor kombinerte metoder kan bli vanskelig. Det er imidlertid verdt å ta hensyn til at plasmabehandlingen er svært effektiv i seg selv.

Hva er risikoen for komplikasjoner?

Etter behandlingen kan pasienten observere hevelse, rødhet, og uten riktig hygiene kan oppstå infeksjon.

Hvor lang tid tar det og hvor mange behandlinger i en serie skal utføres?

Behandlingen tar omtrent 30 minutter. Antall behandlinger  er individuelt for hver pasient. Det ble antatt at gjennomsnittlig antall behandlingen er 1-4. Det bør holdes en måned mellom hver serie av behandlinger.

Hva er anbefalingene for pasienten etter prosedyren?

Huden bør renses godt. Unngå både kremer og sminke. Eventuelt bruke kremer basert på sink /kobber.